نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

کیسم در طول جغرافیایی ۵۶/۴۹ و عرض ۱۵/۳۷ با وسعتی حدود ۲۵۰ کیلومتر مربع در جنوب شرقی شهرستان آستانه اشرفیه واقع شده است…

مردمان روستای کیسم

مردمان این روستا افرادی مهربان و سخت کوش می باشند و در هر زمانی اماده کمک به یکدیگر و یا سایرین هستند ، کلیه ساکنین روستا در انجام امور با هم دیگر همکاری خوبی دارند و در بسیاری از امور به همدیگر کمک می کنند ، شغل اغلب مردم روستا کشاورزی به همراه دامداری و در بعضی فصل ها ماهیگیری میباشد .
مردم روستای کیسم افراد متدین و مومنی هستند و در انجام امور مذهبی هرگز کوتاهی نمی کنند ، بسیار پایبند به به اصول اخلاقی و دینی می باشند و در بسیاری از مراسم مذهبی شرکت می کنند .
همچنین نوجوانان و جوانان روستا علاقه زیادی به ورزش کردن دارند به طوری که در بسیاری از نقاط این روستا زمین فوتبال یا والیبال وجود دارد .
در اخر اینکه روستای کوچک کیسم با تمام کوچکی خود مردمانی با دلی بسیار بزرگ همچون دریا دارد .

محیط زیست و جغرافیای روستای کیسم

کیسم در طول جغرافیایی ۵۶/۴۹ و عرض ۱۵/۳۷ با وسعتی حدود ۲۵۰ کیلومتر مربع در جنوب شرقی شهرستان آستانه اشرفیه واقع شده است . 
کیسم در گذشته مقر حکومت خانواده کیا بوده و در حال حاضر آرامگاه سید حسین کیا در این محل زیارتگاه مشتاقان است .
کیسم در مرکز مثلث جلگه مرکزی گیلان که رئوس آن را امام زاده هاشم ، چمخاله و انزلی تشکیل می دهند قرار گرفته و از چهار طرف به وسیله سپید رود و نهر حشمت رود احاطه شده است که به وسیله ی یک پل خشتی قدیمی در شمال و یک پل جدید در جنوب ، با دو طرف خود ارتباط پیدا می کند . پنج کیلومتر از طول ۸۰۰ کیلومتری سپید رود به صورت حرف L ، جنوب و غرب کیسم را محصور کرده است . مردم کیسم گیلک هستند و در گفتار خود گیلکی را به کار می برند و همه فارسی بلدند . بارندگی سالانه به ۱۲۰۰ میلی متر می رسد . میانگین حرارات گرمترین ماه سال ۲۱ درجه سانتی گراد و سردترین ماه سال ۶ درجه سانتی گراد است . هر سال زمستان ۲ تا ۳ بار برف می بارد که از نیم متر تجاوز نمی کند .
رود پر آب و دایمی سفیدرود ، خاک حاصل خیز و رطوبت و باران فراوان ، آب و هوای معتدل و مساعد و روح پرور ، امرار معاش در کیسم را آسان نموده که به صورت مثلی معروف در آمده است : << اگر زمانی خواستی دستت را در آب بشویی ماهی ، به خاک چنگ بزنی بادام زمینی ، بالاتر از روی خاک صیفی جات و بالاتر از آن بوته چای و باز هم بالاتر برنج و مرکبات و چون می ایستی میوه و کمی بالاتر روی ترنبار و کتام پیله ابریشم قابل استحصال و تامین معاش است . به علاوه اضافه کار خانواده ها در شب های طولانی زمشتانی صنایع دستی متنوع حصیربافی شامل : حصیر ، زیر انداز ، کلاه ، خورجین و سفره و نیز سفال سازی ، خراطی و توربافی و ساخت قایق چوبی (نو) می باشد . سپید رود بسیار خوش منظره و آرام است . کناره های بلند و نیز پست و هموار آسفالت شده ، درختان و بوته های متنوع سایه دار ، در کنار رودخانه ، فضای باز و آزاد برای ماهیگیری تفریحی ، برکه های کناره ای ، مسیر پیچ و خم دار ، جریان آب با سرعت های مختلف حتی حوضه باتلاقی در پایین محله کیسم ، سکوهای طبیعی و پل مصنوعی روی رودخانه ، این محیط پرجاذبه و متنوع را برای انواع مختلف جانوران و پرندگان به صورت مامن مناسب ، در آورده است . انواع حواصیل از جمله اگرت پرنده کاملا مشخص کناره آب است . بیشترین تغذیه و فعالیت حواصیل ها ، در گرگ و میشی هوا ، سپیده دم و شامگاه است . تجمع آن ها اغلب ما را در پیدا کردن ایستگاه ماهیگیری مناسب ، راهنمایی می کند . به علاوه اردک ها ، کشیم ، راسو ، سمور ، شغال از جانوران جالب و غالب منطقه به حساب می آیند . آرامش طبیعی رودخانه همراه با زوزه ی شغال ، غار و غور قورباغه و صدای پرندگان عجین شده است.

محصولات روستای کیسم

کیسم مهمترین مرکز کشت برنج آستانه اشرفیه ، از تولید بالایی در پیله ابریشم ، چای ، بادام زمینی ، حبوبات و صیفی جات برخوردار است ، اما از گذشته دور مهمترین منبع در آمد و ارتزاق کیسمی ها رودخانه سفید رود بوده است .
روستای کیسم دارای بهترین نوع برنج در سطح استان گیلان می باشد و دلیل ان هم وجود خاک حاصل خیز ، بارندگی مناسب ، زمین های مکانیزه شده و از همه مهمتر داشتن کشاورزانی با تجربه می باشد .
روستای کیسم علاوه بر برنج ممتاز و عالی که دارد ، دارای محصلول چای بسیار خوبی نیز می باشد که به دو شکل دستی و کارخانه ای به دست می اید .

اماکن دیدنی روستا
از جمله مکان های دیدنی روستای کیسم می توان به ساحل زیبا و ارام رود خانه سپید رود و همچنین طبیعت بکر و سر سبز ان اشاره نمود ، یکی دیگر از مکان های زیبای روستای کیسم بازار بالای محله ان می باشد .

اماکن زیارتی روستا
روستای کیسم دارای اماکن زیارتی نیز می باشد ، از جمله انها می توان به زیارتگاه اقا سید حسین کیا ، زیارتگاه اقا رکابدار و مسجد سفید اشاره کرد که هر ساله بسیاری از مشتاقان برای انجام امور مذهبی همچون عدای نظر ، زیارت اهل قبور و زیارت مقبره امام زاده اقا سید حسین کیای کیسم به این محل ها می ایند .

 

منبع: روستا نیوز

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • محمدابراهیم خداخواه گفته: ۰۷:۴۵ - ۱۳۸۹/۰۵/۳۱

    سلام و خسته نباشید. به قول امروزی ها ایول
    یعنی بسیار عالی بود و اگه چند تا عکس مختلف هم در ادامه مطلب اضافه میشد و مناظر دیگری هم به تصویر کشیده میشد بجهت شناخت منطقه کمک بیشتری میکرد.
    دست شما درد نکنه .

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت