پژوهشگران تغذیه توصیه میکنند که ۵ نوع ماده خوراکی مغذی وجود دارد که زنان باید حتما آنها را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنند.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، یکی از مهمترین این پنج گروه سبزیجات دارای برگهای پهن و سبز رنگ هستند.
محققان تاکید میکنند که بدون گنجاندن این سبزیجات در رژیم غذایی روزانه تامین ریزمغذیهای ضروری بدن امکانپذیر نخواهد بود.
این سبزیجات شامل اسفناج، کلم بروکلی، کاهو و سایر سبزیجاتی از این قبیل هستند که دارای منابع فراوانی هستند و سرشار از فیبر خوراکی، ویتامین c و k و اسید فولیک میباشند. این سبزیجات همچنین حاوی مواد معدنی ضروری از جمله کلسیم، منگنز، آهن و پتاسیم هستند.
محققان توصیه میکنند که زنان باید تلاش کنند؛ این سبزیها را در رژیم غذایی هر روزه خود قرار دهند و هرچه این سبزیجات تیرهتر باشند خواص آنها بهتر خواهد بود.
گزینه دوم که مصرف هر روزه آن به زنان توصیه میشود؛ غلات سبوس دار هستند، مقدار فیبر و ریز مغذیها و ویتامینهای ضروری موجود در غلات سبوس دار ۹۶ درصد بیشتر از غلات سفید و بدون سبوس است.
بر همین اساس متخصصان تغذیه توصیه میکنند که مصرف گندم و برنج و پاستا سبوس دار و برنج قهوهای باید در اولویت تغذیهای قرار بگیرد، چون سرشار از ریزمغذیهای اساسی و حیاتی هستند که سبب اضافه وزن هم نمیشوند.
پایگاه اینترنتی براید سوئیتز در این رابطه افزود: مورد سوم مصرف مغزها و دانههای روغنی است که یکی از بهترین ترکیبات خوراکی در رژیم غذایی روزانه محسوب میشوند.
پژوهشگران توصیه میکنند که این مغزها را به سالاد، صبحانه و یا حتی ماست اضافه کنید، چون منبع فوق العادهای از پروتئین، منگنز و ویتامینهای B , E محسوب میشوند. مغزها همچنین برای مقابله با بیماریهای قلبی و سرطانها مفید هستند. مغزها سرشار از کالریهای چربی هستند اما چربی آنها برای سلامتی مفید است. همچنین میتوان از این نوع خوردنی بعنوان عصرانه استفاده کرد. اما در عین حال باید از مصرف افراطی آنها جلوگیری کرد و بنابراین حدود یک چهارم فنجان یا ۱۵ تا ۲۰ عدد بادام یا گردو برای یک هفته کافی است.
خوردنی چهارم که مصرف روزانه آن برای زنان ضروری است ماست کم چرب یا بدون چربی است که منبع مهمی از ویتامینها، پروتئین و کلسیم است.
مالت حاوی باکتریهای سالمی است که میتواند با بیماریها مبارزه کند. مصرف سه تا چهار فنجان ماست در هفته برای رژیم غذایی کافی است اما باید مراقب باشید که شکر به آن اضافه نکنید در عوض آن را با میوهها مصرف کنید.
گزینه آخر انواع توتها است. توتها منبع غنی از فیبر خوراکی هستند و به کاهش وزن کمک میکنند. هم چنین بیش از هر ماده خوراکی دیگری حاوی آنتی اکسیدانهای گیاهی محافظ هستند.
این آنتی اکسیدانها نه تنها خطر بروز بیماریها را کاهش میدهند بلکه همچنین به جلوگیری از تحلیل
حافظه کمک مینمایند. مصرف تازه یا یخ زده توتها هر دو خواص یکسان دارد.
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ