نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

حصیربافی در گیلان، هنر و صنعتی است که توانسته در عصر جهانی شدن جای خود را در میان طرح‌های مدرن امروز باز کند.
برای صنایع دستی گیلان آغازی نمی‌توان تعیین کرد، اما به احتمال زیاد نخستین دست ساخته‌های گیلانیان نیز مانند ساکنان سایر نقاط از سنگ و استخوان حیوانات بوده و شاید همزمان با آنها وسایلی نیز از پوست و پشم حیوانات تهیه می‌شده است.
کمترین فاصله ما با آن دوران حدود ‪ ۱۲‬هزار سال است که مربوط به عصر حجر میانی است.
سبدبافی و حصیربافی به عقیده بسیاری از محققان، پس از سنگتراشی قدیمی ترین هنر و صنعتی است که انسان با آن آشنایی حاصل کرده، و همچنین این هنر منشا بسیاری از صنایع دستی دیگر از جمله پارچه‌بافی، گلیم‌بافی، بامبوبافی، سفالگری و کوزه‌گری است.
به گفته برخی از محققان، بافتن گلیم و قالی و انواع پارچه‌ها از روی سبد بافی و حصیربافی اقتباس شده است و قدیمی‌ترین نمونه دستباف به حدود شش هزار سال قبل تعلق دارد.
به گزارش ایرنا، حصیرهای ساخت گیلان و سایر نواحی شمال ایران طرح‌های هندسی دارند که از بافت نی طبیعی یک رنگ پدید می‌آیند.
حصیربافی و سبدبافی از صنایع دستی و خانگی بسیار رایج در استان گیلان است و تولید انواع سبدها و حصیرها در اکثر نقاط این استان رواج دارد.
حصیر در اندازه‌ها و شکلهای مختلف بافته می‌شودو مصارف گوناگونی چون زنبیل، کلاه، سفره، سبد، آبکش و زیرداغی حصیری است که تقریبا در تمام منازل گیلانی یافت می‌شود.
بارزترین اثر حصیری گیلان ” کلاه آفتابی ” است که بدون استثنا در هرگوشه خاک کشور عزیزمان به محض نمایان شدن تداعی‌گر شالیزارهای سبز شمال است که پهنه عظیمی از شالیزار را باعطر برنج را در ذهن هموطنان تداعی می‌کند.
همچنین این کلاه مشخصه‌ایست برای تشخیص خودروهایی که برای سفر به شمال کشور گیلان آمده‌اند، چراکه معمولا یا بر سر مسافران قرار گرفته و یا بر جلوی خودروها خودنمایی می‌کند.
و امروز همین هنرصنعت توانسته است در میان رقابت جهانی خود را به عنوان طرحی مدرن در لیست دیزاینرهای (طراح دکوراسیون) معروف امروزی در جای جای جهان به نقش بکشد.
سبدی حصیری که در آشپزخانه‌ای مدرن در کنار ماشین لباسشویی خودنمایی می‌کند، حصیری که با پارچه‌های رنگی کلاف شده و در کف بالکنی در طبقه‌های فوقانی برج (پنت هاوس) در میان مبلمان رنگی زیبا نقش شده، پادری‌های حصیری زیبا، زیربشقابی‌هایی که بر روی میزهای نهارخوری ‪ ۱۸‬نفره پهن شده، گلدانی حصیری با نی‌های خیزران در گوشه‌ای از سرویس‌های بهداشتی، شمعهایی در قالب حصیر و همه و همه نشانگر قدرت و زیبایی این هنرصنعت زنده و پر روح است.
خمام، گلشن، جفرود، غازیان، بندرانزلی و روستاهای اطراف آن  از جمله کرکان و  آبکنارنقاطی هستند در گیلان که از نظر تولید حصیرهای زیبا و مرغوب شهرت بیشتری دارند.
بافته‌های آفتابی رنگ حصیرگیلان در انتظار مسافران نوروزی هستند تابه رسم هدیه سوغاتی باشندبرای کسانی که‌نتوانستند سفری هرچند کوتاه به شالیزارها، باغ‌های چای ، رودخانه‌های پر طراوت ، دریایی آبی و جنگل‌های مخملین این استان داشته و بارانهای پودری و نقره‌ای آن را تجربه نمایند.

منبع دانلود کلیپ حصیر بافی:صدا و سیمای مرکز گیلان-شبکه باران

بازدید:20,367بار , ارسال شده در : 9ام مرداد, 1389; ساعت : 10:35 ق.ظ
تعداد نظرات : ۷
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • اعظم خراساني گفته: ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۸

    سلام من دوست دارم بدونم چطوزی می توانم از این صنایع دستی خریداری کنم

  • اعظم خراساني گفته: ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۵

    خیلی از صنایع دستی حصیری خوشم میآد نمی دونم چوری میشه از انها بار خودم تهیه کنم واقعا قشنگند

    • مدیر سایت گفته: ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۶

      سلام خانم خراسانی این حصیر ها قبلا تو روستای آبکنار میتونستید تهیه کنید ولی الان اطلاع دقیق ندارم آیا بازم میشه اونجا از ای صنایع دستی پیدا کرد یا نه

      • خانجانی گفته: ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۴

        سلام .جهت خرید صنایع دستی با کیفیت بالا و تنوع زیاد به آدرس زیر مراجعه کنید .
        بندرانزلی -جاده زیباکنار -منطقه آزاد انزلی -مجتمع ونوس -غرفه شماره ۲۰ -دفتر شرکت تعاونی حصیربافان الزهرا
        ۰۹۱۱۱۳۴۶۰۸۲خانم کله سری

  • خانجانی گفته: ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۴

    با تشکر از سایت شما.می خواستم از مدیر سایت درخواست کنم مادرو پدرم که چندین سال است در حرفه صنایع دستی مشغول به کار می باشد و بانی شناخته شدن این حرفه به بسیاری از مردم شده است در سایت شما معرفی شوند همراه با عکس های مختلف و لوح تقدیر های که قبلا از سازمان ها دریافت کرده.
    آدرس :بندر انزلی -جفرود پایین -روبروی هتل پوریا ۰۹۱۱۱۳۴۶۰۸۲

    • مدیر سایت گفته: ۱۸:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۴

      با سلام و خسته نباشید لطفا بیوگرافی مادر و پدرتان همراه با عکس و لوح هایشان را برایمان ارسال نمائید

      • خانجانی گفته: ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۱

        با سلام و تشکر از توجه شما .در حال نوشتن یک وبلاگ هستم در صورت آماده شدن اطلاع می دهم .

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت