مواد لازم
۱_ زیتون سفت و تازه _ یک کیلو
۲_ مغزگردو _ ۲۰۰ گرم
۳_ سیر _ یک ونیم بته
۴_ آب انار ترش _ یک لیوان
۵_ سبزى تازه: نعناع, خنش(خلواش), شوشاق _ ۲۵۰ گرم
یا سبزى خشک _ ۲ قاشق بزرگ
۶_ گلپر و فلفل _ به اندازه کافى
طرز تهیه
زیتون را میشوئیم و در صافى میگذاریم تا آب آن برود, بعد آن را ازهسته جدا میکنیم و مغزگردو را هم میسائیم یا چرخ مىکنیم. سبزى را تمیز مىکنیم و در ظرفى می سائیم یا با گردو چرخ می کنیم. سیر را می کوبیم له می کنیم. آنگاه زیتون و مغزگردو و سیر و سبزى را در یک طرف چینى گود می ریزیم با هم مخلوط مینمائیم و آب انار ترش را به زیتون پرورده اضافه مىکنیم و فلفل و گلپر را به مقدار کافى می ریزیم. زیتون پرورده مثل ترشى با انواع ماهى ها و انواع خورش ها مثل باقلا قاتق و میرزا قاسمى و غیره مصرف میشود.
اگر سبزیهاى مخصوص شمال مثل شوشاق و خنش در دسترس نباشد فقط از نعناع استفاده میکنیم