نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

مردم کلیشم را ۵ طایفه تشکیل داده اندکه عبارتند از:نعلبند/ملکشاهی/ولیانی/علی بکی/ارسنگی که عمدتا” از نقاط مختلف کشورودر زمانهای حکمرانی شاهان وسلاطین گذشته به دلیل مخالفت بااستبدادوجورحاکمان به این منطقه که فاقد امکانات وشرایط سخت آب وهوایی بود کوچانده شدندورفته رفته با کار وتلاش کلیشم فعلی را بوجود آوردند.

جغرافیای انسانی(مردم شناسی)
کلیشم دارای حدود۲۰۰ خانواروجمعیتی بالغ بر ۷۰۰ نفر می باشد. گویش مردم تاتی بوده ولباس زنانه محلی در گذشته شامل مندیل/دستمال گلدوزی شده بلند سفید/جلیقه دوخته شده به سکه/سر تومان وپیراهن بلندبودکه پس از گذشت زمان و نفوذ فرهنگ شهری ومهاجرت اهالی به شهر تغییر یافته واکنون عموم زنان از لباسهای معمول شهری استفاده می کنند .
مراسم آیینی ومذهبی در کلیشم:
کلیشم از دیر باز به عنوان روستای مذهبی در منطقه مشهور بود بطوریکه مراسم آیینی در روستا با تعصب و جدیت خاصی بر گزار می شد ومراسم تاسوعا و عاشورای آقا اباعبدالله الحسین (ع) و روزه داری عموم مردم کلیشم از پیر تا جوان ونوجوان در ماه رمضان نمود عینی دینداری و پاسداری از ارزشهای دینی مردم کلیشم بود و وجود زمینه وظرفیت فراوان دینی ومذهبی در روستا پرورش مردان غیور وغیرتمند به شهادت رسیده در ۸سال دفاع از میهن ووجود عالمانی چون مرحوم آیت الله شیخ غلامحسین گیلانی که بیش از نیمی از عمر خود را در نجف اشرف سپری نمود وفرزندش مرحوم شیخ ابوالقاسم فاضل وفرزندش مرحوم شیخ محمدحسین فاضل که مزارشان در در روستای ناوه ودر کنار مرقد شریف امامزادگان احمدومحمدابن موسی ابن جعفر (ع) قرار دارد و پیران کلیشم از زهد وتقوی وپارسایی این سلسله روحانی سخن بسیار گفته اند که ذکر آن در این مقال نمی گنجد ونیز مرحوم آقا شیخ ضیاء باقری از طلبه های شجاع ودلیر وانقلابی کلیشم که متاسفانه در حادثه ای به دیار باقی شتافت ودیگر مردان وزنان پاک وغیرتمندو متدین کلیشمی که در اقصی نقاط کشور زندگی می کنند واز افتخارات کلیشم محسوب می شوند.
مراسم آیینی در کلیشم:
علم واچینی/مراسم شبهای قدر/عید قربان وعید فطر/تاسوعاوعاشورا/شام غریبان و…
مراسم سنتی در کلیشم:
عروسی شامل خواستگاری/نامزدی/عیدی بری/هیما بار/گوشتی بری/نارنج زنی و…که هر یک از موارد بر شمرده با کیفیت خاصی برگزار می شد وهمیشه شور ونشاط وشادمانی را با خود به همراه داشت بطوریکه تابستان هر سال بهترین وپر خاطره ترین زندگی هر کلیشمی بود وشاهد برگزاری بیش از ۲۰ عروسی در روستا بودیم واز عروسیهای کلیشم هیما بار وبرداشتن گوسفند قربانی عروس وداماد هرگز از خاطره ها محو نمی شود.
مراسم حلول سال نو وعید نوروز:
شال: کیسه دوخته شده از پارچه که نخی بلند بدان آویزان بود واز بالای آتشدانهای منازل توسط نوجوانان به محل زندگی ساکنین به پایین هدایت می شد وضمن ایجاد نشاط پیام حلول سال نو را به ارمغان داشت و چون شادی آور بود صاحب خانه فراخور وسع خود انعامی را در کیسه قرار می داد که عمدتا وسایل خوراکی مثل گردو فندق تخم مرغ و.. بود وسپس به بالا کشیده می شد .

 

منبع:وبلاگ کلیشم رودبار http://kelishoom.blogfa.com

بازدید:9,476بار , ارسال شده در : 13ام تیر, 1389; ساعت : 10:44 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • رضا گفته: ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴

    قدمت این منطقه حداقل به ۴٠٠٠ سال قبل میرسه ، هم رده ی تپه مارلیک ویا قرقاول تپه ….
    چرا فقط تا ۵٠٠ سال ( آن هم با تردید ) عقب برگشته اید و تمدن عظیم که با سومریان هم عهد بوده اند توضیحی نمیدهید. اگر این امر از کمبود منابعمن
    منابع و مطالعه است ، لطفاً اجازه دهید همینطور در پرده ی اسرار و مرموز باقی بماند تا باعث تحریف حقیقت نشویم. تا آیندگان کاشف آن باشند.
    اگر هدف مذهبی جلوه دادن است ، در هزاران سال قبل هم پیرو و مطیع اوامر مذهبی خود بوده اند…..
    بگزاریم گریشمن ها ، آمیه ها ی اجنبی ولی ایران پرست جای ما ایرانیان اجنبی دوست سخن بگویند..
    کاش تپه ها و دره های کلیشم زبان داشتند تا حقایق را بازگو کنند و یا آنچه در دل دارند آنچنان پنهان کنند تا کسی اینچنین تحریفشان نکند

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت