نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

وضعیت فرهنگی و اجتماعی

شهرستان ماسال قبل از انقلاب یکی از محرومترین بخشهای کشور بوده و به دلیل فقر فقر فرهنگی که ناشی از حاکمیت رژیم طاغوت و ارباب رعیتی بود مردم از نظر فرهنگی بسیار ضعیف بودند ، بعد از انقلاب اسلامی و ایجاد مدارس و مراکز فرهنگی و هنری ، وضعیت فرهنگی و اجتماعی مردم تقویت گردید که از جمله مراکز فرهنگی و هنری شهرستان میتوان به موارد زیر اشاره نمود.

کتابخانه ها:

۱- کتابخانه عومی شهدای ماسال

۲- کتابخانه عمومی شاندرمن

۳- کتابخانه عمومی طاسکوه

۴-کتابخانه عمومی اولم

مجتمع های فرهنگی:

۱- مجموعه فرهنگی هنری اداری (اداره ارشاد)

۲- مجتمع فرهنگی هنری شاندرمن

۳- مجتمع فرهنگی هنری طاسکوه

اماکن ورزشی:

۱- سالن ورزشی شهید شیرازی ماسال

۲- سالن ورزشی حجاب ماسال

۳- زمین ورزشی شهید محبی ماسال

۴- سالن ورزشی شهید سالاری شاندرمن

۵- زمین فوتبال کفودمژده شاندرمن

۶- زمین ورزشی وزمه تر شاندرمن

 اماکن تفریحی :

پارک ساحلی ماسال، در کنار رودخانه خالکایی قرار دارد که مکانی تفریحی و دارای جاذبه های دیدنی فراوان است.

اماکن فرهنگی،تفریحی:

 سینما شادی ماسال ، تنها سینمای شهرستان ماسال است که بیشتر همایش ها و جشنواره های فرهنگی و هنری علی الخصوص در زمنیه شعر و موسیقی تالشی در آن برگزار می گردد و از استقبال نسبتاً خوب فرهنگیان ،دانش آموزان و تحصیل کرده های شهرستان برخوردار است. 

انجمنهای فرهنگی و هنری

۱- انجمن قرآن و نهج البلاغه

۲- انجمن شعر و ادب

۳- انجمن خوشنویسی

۴- انجمن هنرهای تجسمی

۵- انجمن نمایش

۶- کانون موسیقی

۷- کانون نرجس

نشریات محلی :

ماهنامه تیجره (به مدیر مسئولی سید شهرام صفوی)

جمعیت:

براساس  نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵ شهرستان ماسال دارای ۲ بخش ، ۲ شهر ، ۴ دهستان و ۱۰۸ آبادی است ، که از این تعداد آبادی ۹۸ آبادی دارای سکنه و ۱۰ آبادی خالی از سکنه می باشد .
در سرشماری عمومی نفوس و مسکن۱۳۸۵ ،  شهرستان ماسال  دارای ۴۸۰۹۱ نفر جمعیت و ۱۲۳۴۱ خانوار است . از کل جمعیت این شهرستان ۱۴۹۹۵ نفر در قالب ۳۹۹۰ خانوار ساکن در نقاط شهری و ۳۳۰۹۶ نفر در قالب ۸۳۵۱  خانوار ساکن در نقاط  روستایی هستند به این ترتیب  ۱۸/۳۱ درصد شهر نشین و ۸۲/۶۸درصد روستا نشین هستند
می باشد .
جمعیت ۳۳۰۹۶ نفری ساکن در نقاط روستایی این شهرستان را ۱۵۹۸۰ نفر مرد و ۱۷۱۱۶ نفر زن تشکیل می دهد . نسبت جنسی نقاط روستایی این شهرستان ۳۶/۹۳درصد می باشد یعنی به ازای هر ۱۰۰ نفر زن  ساکن در نقاط روستایی ۹۳ نفر مرد وجود دارد . و ۲۴/۶۹ درصد جمعیت روستایی این شهرستان با سوادند.

گویش:

گویش تالشی را باید از جمله گویش های اصیل ایرانی دانست که به گروه شمال غربی زبان های ایرانی تعلق دارد و بزعم بعضی صاحب نظران زبان شناس ، زبان تالشی جزو زبان پهلوی اشکانی است .
زبان تالشی نیاز به تحقیق بیشتری دارد پس از گذشت هزاران سال هنوز هم در لابه لای جملات و عبارات آن ، واژه هایی را می توان یافت که هر یک یادگار و نشانه ای از زبان های کهن ایران باستان است .
زبان تالشی ، این یادگار ارزشمند ایران باستان ، فزون تر از هزار سال است که از یورش و هجوم زبان های بیگانه تازی ، ترک و مغول دور مانده و خود را به صورت گویشی اصیل محفوظ داشته است . بی شک این زبان در گذشته های دور ، تنها در این سرزمین متداول نبوده ، بلکه در بیشتر مناطق بویژه در شمال ایران گسترش داشته با این تفاوت که در هر منطقه گویش آن ، با آوایی مخصوص تلفظ می شده است.

کشاورزی ، دامپروری، صنعت و معدن

شهرستان ماسال با دارا بودن ۷۲۵۰ هکتار اراضی شالیزاری و ۴۵۹ هکتار اراضی باغی از نظر کشاورزی و تنوع محصول از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا مستعد بودن خاک سبب شده است که انواع محصولات باغی و زراعی در شهرستان کشت گردد . که مهمترین محصول این شهرستان برنج – باقلا – مرکبات – گوجه سبز – سبزیجات  و غیره می باشد . در ضمن مردم این منطقه پس از برداشت برنج به کشت دوم تمایل زیادی داشته و محصولاتی چون شبدر و … جهت تمکن اقتصادی کشت می نمایند. ضمناً در  شهر ماسال بازار هفتگی در روز شنبه و در بخش شاندرمن روز پنج شنبه برگزار می گردد که دارای رونق فراوان است . 
علاوه بر کشاورزی ، دامداری شهرستان با دارا بودن بیش از ۲۵۰ هزار واحد دامی سنگین و سبک یکی از مهمترین تولید کنندگان فرآورده های دامی از جمله گوشت قرمز – گوشت مرغ-  پنیر – کره – شیر – لر ( ماده غذای بسیار خوشمزه و پر کالری که ترکیبی از شیر و آب پنیر می باشد ) ، ماست و پشم و پوست و … که در سطح استان از شهرت خوبی برخورداراست ،  می باشد . همچنین پرورش زنبور عسل در شهرستان ماسال رایج و عسل طبیعی این شهرستان نیز معروف است .
صنعت شهرستان ماسال تا کنون بدلیل نبودن مکان مناسب از رونق خوبی برخوردار نبوده است و یکی دیگر از عوامل عدم توجه به صنعت بن بست واقع بودن این شهرستان می باشد . خوشبختانه در سالهای اخیر با راه اندازی شهرک صنعتی بخش صنعت نیز در حال رونق و توسعه می باشد و انتظار می رود در آینده نزدیک با راه اندازی شهرک صنعتی دوم تحولی در صنعت شهرستان صورت گیرد .
 شهرک دامپروری شهرستان ماسال : بمنظور ایجاد واحدهای صنعتی دامپروری فاز اول ، مجتمع دامپروری شهرستان ماسال در زمینی بمساحت ۲۶ هکتار در روستای چماچار شاندرمن در دست اجرا می باشد . در این مجتمع ۲۰ واحد دامپروری شیری ۳۰ رأسی با ظرفیت ۶۰۰ رأس اجرا خواهد شد . علاوه بر اشتغال یکصد نفر، سالانه مقدار۴۹۳۰ تن شیر و ۶۷ تن گوشت به ارززش بیست و یک میلیارد و ششصد و ده میلیون تومان تولید خواهد شد .

قسمت اول  تاریخچه ماسال را از اینجا مطالعه فرمائید

منبع:درگاه خدمات الکترونیکی ماسال

بازدید:6,986بار , ارسال شده در : 5ام تیر, 1389; ساعت : 11:32 ق.ظ
تعداد نظرات : ۳
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • A M H H گفته: ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۲

    هر کی اینو نوشته اطلاعاتش خیلی ضعیف بوده. در حالی که قبل از انقلاب با فرهنگ ترین بخش تالش ماسال بوده و بهترین مدارس رو داشته و نمونه ترین مسجد در آنجا بوده.

    • مدیر سایت گفته: ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۲

      لطفا در صورت امکان اطلاعات دقیقتان را با مستندات برایمان ارسال نمایید تا منتشر کنیم 🙂

  • حسین زاغی گفته: ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۲

    عالی بود لذت بردم
    http://www.asiavacuumpumps.com

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت