نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

روستای زیبای لیالمان در استان شرق استان سرسبز گیلان، از توابع شهرستان لاهیجان و دهستان آهندان در فاصله حدود ۴ کیلومتری لاهیجان واقع شده است.

این روستا از سه بخش رودپشت، لیالمان مرکزی و سوتی تشکیل شده است. شغل اصلی مردم روستا کشاورزی است.

موقعیت جغرافیایی: روستای لیالمان در عرض جغرافایی ۳۷ درجه و ۱۰دقیقه و ۱۰ثانیه شمالی و در طول جغرافیایی ۴۹ درجه و ۵۸ دقیقه و ۳۶ ثانیه شرقی در فاصله حدود ۴ کیلومتری لاهیجان قرار دارد. این روستا از سمت شمال به روستای سادات محله آهندان، از جنوب به کوه لیالمان، از شرق به دهستان آهندان و از غرب به روستای سوخته کوه متصل است.

وضعیت آب و هوایی: لیالمان به علت نزدیکی به شهرستان لاهیجان تحت تاثیر آب و هوای معتدل این شهر قرار دارد اما گاهی به دلیل نزدیکی به کوه بارش باران به صورت رگبار درآن بیشتر از شهر لاهیجان و روستاهای شمالی آن است (به ویژه در فصل تابستان و زمان برداشت برنج).

در اکثر ماههای بارندگی به طور مداوم در این منطقه وجود دارد. در فصل زمستان ارتفاع برف گاهی به ۲ متر و در ارتفاعات منطقه به ۳ متر نیز می رسد. از پدیده های بسیار جالب در این منطقه وزش باد گرم در چند روز از فصل زمستان است که در زبان محلی به آن “گرمش” میگویند. از قدیم معروف بوده که پس از “گرمش” هوا به طور ناگهانی سرد شده و احتمال بارش برف و باران وجود دارد. رطوبت هوا دراین روستا در طول سال بین ۵۰ تا ۹۵ در نوسان بوده و متوسط دمای هوا ۱۷ درجه سانتیگراد است.

محصولات: در گذشته محصول اصلی روستای لیالمان چای و ابریشم بوده است. در سالهای اخیر با احداث کانال آب و افزایش زمینهای زیر کشت برنج و شاید مهمتر از همه بی مهری نسبت یه باغهای چای و تخریب آنها (به گفته کارشناسان چای ایران یکی از مرغوب ترین چای های جهان است) برنج رتبه اول را دارد. پیله ابریشم نیز سرنوشتی بهتر از چای ندارد و به طور محدود در این روستا به عمل می آید. از جهت کشاورزی خاک این منطقه به صورت جلگه ای و کوهپایه ای است.

امکانات روستا: روستای لیالمان دارای آب لوله کشی، برق، گاز شهری و تلفن برای هر واحد ساختمانی می باشد. روستای لیالمان همچنین دارای یک مدرسه ابتدایی به پنج کلاس درس می باشد. دهیاری روستا در واقع بوده و مسئول آن آقای . . . می باشد.

شورای اسلامی روستا هر چهار سال یک با با رای مستقیم مردم روستا انتخاب و متشکل از ۳ نفر می باشد. اعضاء کنونی شورای روستا عبارتند از آقایان کامبخش مباشرامینی، علی مباشرامینی و نظر علی مباشرامینی می باشد که ریاست آن بر عهده آقای کامبخش مباشرامینی می باشد. علاوه بر این یک شورای حل اختلاف نیز در مواقع مورد لزوم به اختلافات مردم روستا که عمدتا اختلافات مربوط به زمین می باشد رسیدگی و حل و فصل می نماید.

در نوشتار آینده اطلاعات آماری از جمعیت و ترکیب آن، سطح تحصیلی، مساحت زمینهای کشاورزی (برنج و چای) و جاذبه های دیدنی و گردشگری ارایه خواهد شد.

لیالمان از نگاه آمار

این روستا از نظر فرهنگ و تحصیلات در وضعیت بسیار خوبی است، به طوری که طبق آماری که در سال ۱۳۸۶ اعلام شده، از بین خانم ها فقط ۳ نفر بی سواد، ۱۳۰ نفر دیپلم و ۲۵ نفر تحصیلات دانشگاهی و از بین آقایان ۲۲ نفر بی سواد، ۱۳۴ نفر دیپلم و ۲۰ نفر تحصیلات دانشگاهی دارند. بقیه افراد روستا دارای تحصیلات در سطح ابتدائی و راهنمایی می باشند.

حدود ۱۶۰ نفر از اهالی لیالمان فرهنگی و کارمند، ۴ نفر کارشناسی ارشد و دکترا (عضو هیئت علمی دانشگاه)، یک نفر پزشک، ۳ نفر طلبه و بیش از ۱۰ نفر در سطوح عالی سپاه و ارتش تا درجه سرتیپی مشغول خدمت برای مملکت عزیزمان ایران می باشند.

این روستا دارای یک مدرسه ابتدائی بوده که بچه های این محل از پایه اوّل تا پنجم در آن مشغول تحصیل هستند.

خانه بهداشت این روستا با تلاش آقای قربان جلیلی و حاجیه خانم حلیمه مباشر امینی مشغول خدمت رسانی می باشد.

از اماکن مذهبی روستا بقعه متبرکه آقا سید علی کیاء از فرزندان امام موسی کاظم(ع) می باشد

که هر ساله زائرین زیادی از نقاط مختلف برای زیارت به آنجا می آیند و نیز مسجد جامع با شکوه محل که با همت والای اهالی ساخته شده و قبرستان محل که در حیاط بقعه و در کنار مسجد می باشد که مقبره ۳ تن از شهدای والا مقام روستا نیز در آن قرار دارد.

پایگاه مقاومت بسیج خواهران و برادران نیز در این روستا بسیار فعال می باشد.

به ۲ قطعه زمین ورزشی این روستا نیز باید اشاره کرد که برای فعالیت های ورزشی جوانان محله آماده شده است.

در این روستا ۳ کارخانه برنجکوبی، ۳ کارگاه بلوک زنی، ۱ واحد نانوایی و ۲۲ واحد اماکن تجاری و کارگاه صنعتی مشغول به کار هستند.

کشاورزان این روستا در زمینه های برنجکاری و چایکاری و پرورش کرم ابریشم فعالیت دارند. مقدار زمین زیر کشت برنج ۱۱۰ هکتار شالیزار است که در سال ۸۴ مکانیزه شده و از آب سد سفید رود به وسیله کانال آبیاری می شود. مساحت زیر کشت چای ۷۵ هکتار است که متأسفانه چند سالی است که حدود ۵۰% آن به دلایل مختلف آباد نمی شود که از دلایل عمده آن می توان به سیاست های خرید چای، عدم امکان آبیاری در مواقع خشکسالی و نداشتن جاده برای دسترسی به باغات چای و حمل محصولات آن و عدم حمایت جدی از این محصول نام برد. ۵۰ هکتار توت زار نیز در این روستا وجود دارد که هر ساله در حدود ۱۷۰ جعبه کرم ابریشم در این روستا پرورش داده می شود.

وجود رشته کوهی بسیار زیبا در جنوب و مزارع برنج در شمال و رودخانه ای در شرق این روستا به اضافه مردمان با فرهنگ و مهربان جلوه بسیار زیبایی به این روستا بخشیده به طوری که نظر خیلی ها را از نقاط مختلف کشور به اینجا جلب نموده است که اقدام به خرید زمین و ساخت و ساز منازل ویلایی در آن نمودند. این مسئله هر چند موجب رونق این روستا شده اما باعث شده کم کم روستا از بافت اصیل خود خارج شود. ایجاد جاده ای در بالای رشته کوه و نیز ایجاد شبکه فاضلاب در این روستا می تواند آن را به یک منطقه سیاحتی و زیارتی تبدیل کند.

دهیاری و شورای اسلامی روستای لیالمان با همکاری یکدیگر خدمات بسیار ارزنده ای را جهت عمران و آبادانی روستا انجام داده اند.

آقای علی امینی دهیار و اعضای شورای اسلامی آقایان کامبخش مباشر امینی( رئیس)، علی مباشر امینی( نائب رئیس) و نظر علی مباشر امینی( منشی) جهت عمران و آبادی روستا زحمات زیادی کشیده و اقدامات بسیار مؤثری انجام داده اند.

اعضای شورای حل اختلاف روستا: آقایان حاج قربان نیک قلب، رستمعلی مباشر امینی و قاسم مباشر امینی با همکاری دیگر معتمدین روستا در حل و فصل اختلافات مردم و ایجاد صلح و دوستی میان آنان بسیار خوب و موفق عمل نموده و می نمایند. از جمله معتمدین و بزرگان محل که در انجام امور مؤثر روستا نقش معینی دارند می توان به اسامی ذیل اشاره نمود:

حاج محمد خان، حاج اکبر، حاج فیض الله، بهمن، حاج درویش، حاج صادق، حاج ابراهیم، حاج احمد علی، حسینعلی، حسنعلی، محبعلی، علی، جعفر، شیخ محمد، حسن و حسین مباشر امینی، احسان بلارک، مسلم برناه، حاج صفر نیک قلب، مختار جلیلی، قربان جلالی، خسرو شعبانی، عبدالحسین رحیم نژاد و …..

 

جاذبه گردشگری روستا لیالمان

مقبره متبرکه آقا سید علی کیا فرزند گرامی امام موسی کاظم (ع)، این مکان در حد فاصل بین سه بخش روستا یعنی رودپشت، سوتی و لیالمان مرکزی قرار گرفته است.

مسجد بزرگ روستا در کنار متبرکه آقا سید علی کیا

قبرستان محل: با توجه به وجود آستان مبارک اقا سید علی کیا در سالهای نه چندان دور این قبرستان مدفن بسیاری از افراد از روستاهای اطراف (آهندان، سادات محله، بوجایه، دره جیر و . . . ) بوده است. شاید یکی از دلایل عمده حضور مردم و دسته های عذاداری در ماه محرم پس از احترام به مقبره آقا سید علی کیا وجود قبور آباء و اجداد مردم روستاهای اطراف در این قبرستان باشد.

رودخانه لیالمان: رودخانه زیبایی از قسمت شرق روستا عبور می کند که به مانند یک مرز طبیعی این دهستان آهندان جدا می نماید. سرچشمه این رودخانه از کوههای جنوب روستا بوده و از به هم پیوستن رودخانه های کوچکتر بوجود می آید. در گذشته این رودخانه بسیار پر آب بوده و مردم روستا از آن برای آبیاری مزارع برنج استفاده می کردند. این رودخانه محل زیست ماهی های بسیاری بوده ولی متاسفانه امروزه به دلیل بی توجهی به آن و همچنین کمبود آب در تابستان مانند بسیاری از مکانهای طبیعی دیگر تخریب شده و تعداد آبزیان آن کم شده است ولی همچنان از مکانهای دیدنی روستا محسوب می شود.

محل قدیمی سنگ ساران (سنگ باران): این منطقه در غرب روستا و نزدیک روستای سوخته کوه واقع شده است. پوشش عمده آن در گذشته درخت شمشاد بوده و امروزه پوشیده از بوته های تمشک است. زمین منطقه سنگی و شامل صخره های بزرگ است (شاید به همین دلیل به سنگ ساران معروف شده است) که در طول زمان تخریب و برای ساختمان سازی استفاده شده است.

کوه لیالمان: روستا از جنوب به کوه متصل است که باغهای چای اهالی روستا در آن واقع است و امروزه به دلیل بی توجهی و رشد بوته های چای و بوته های تمشک وحشی محل زندگی بسیاری از حیوانات وحشی از قبیل گراز، شغال و . . . است و از بالای کوه منظره روستاهای اطراف بسیار دیدنی و زیباست.

پیله باغ با باغ بزرگ: این باغ در تملک چند تن از افراد روستای لیامان است که امروزه به دلیل قرار گرفتن در زیر کوه از نقاط دیدنی روستا محسوب میشود. پوشش گیاهی آن بوته های زیبای چای، درختان توت، انار ترش و درختان جنگلی می باشد.

 چشمه ها: قسمتی از روستا که در تملک مرحوم استاد مصیب از افراد خوش نام لیالمان بود و امروزه فرزندان وی در آن نقطه ساکن هستند. آن منطقه به دلیل قرارگرفتن در زیر کوه دارای چشمه های زیادی است و دارای اب گوارا و سبکی می باشد. با وجود خشک سالی های زیاد در منطقه مقدار آب این چشمه ها همچنان دارای آب مناسب بوده و امروزه ساکنان آن منطقه آب چشمه ها را لوله کشی کرده و مصرف می کنند.

 

منبع ,وبلاگ روستای لیالمان

بازدید:9,672بار , ارسال شده در : 24ام خرداد, 1389; ساعت : 7:38 ق.ظ
تعداد نظرات : ۲
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • مرتضی اسماعیلی گفته: ۲۳:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۳

    لیالمانم واسه ما شاخ شده.فقط سوخته کوه روعشقه.

  • مجید نصرتی گفته: ۲۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۶

    با سلام لطفا اخبار و تصاویر روستای لیالمان را به روز کنبد تا از پتانسیل های این روستای زیبا را به همه ایرانیان معرفی کنید.

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت