نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

گیلان بهشتی برای رویش گیاهان دارویی

 

گیلان مهمترین تولیدکننده شکوفه‌های شفابخش در ایران

به گزارش خبرنگار مهر، برکت و حاصلخیزی در گیلان تنها به دشت ها منتهی نشده بلکه ارتفاعات این استان زیبایی شمالی چشمه ای از لطف و نعمت خداوند هستند.

گیلان با تولید ۹۰ درصد گل گاوزبان کشور مهمترین تولید کننده شکوفه های شفابخش در ایران است، گل گاوزبان یک محصول گیاهی – دارویی در استان است.

سطح زیر کشت گیاه گل گاوزبان در گیلان ۶۲۰ هکتار، میزان برداشت ۳۲۰ تن و ارزش اقتصادی این محصول ۳۲۰ میلیارد ریال است.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان دراین باره می گوید: شهرستان های پرورش دهنده گل گاوزبان در گیلان شامل رودسر، املش، تالش، سیاهکل و رودبار است.

ایرج بنیادی با بیان اینکه بیشترین محصول گل گاوزبان در رودسر برداشت می شود، افزود:سطح زیر کشت محصول گل گاوزبان در این شهرستان ۴۵۰ هکتار، میزان برداشت ۲۲۰ تن و ارزش اقتصادی ۲۲۰ میلیارد ریال است.

گل گاوزبان گیاهی سراسر درمان است

وی همچنین اظهارداشت: ارزش، اقتصادی، غذایی و دارویی این گیاه باعث شده بسیاری از جوانان تحصیل کرده نیز به کشت گیاه گل گاوزبان مبادرت ورزند.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: به نظر می رسد توجه به توسعه کشت این گیاه پرفایده می تواند در رشد اقتصادی و سلامت کشور موثر باشد.

وی یادآورشد: اگر پروسه تولید محصول گل گاوزبان مکانیزه و بصورت علمی و مدرن فرآوری و بسته بندی شود موجب پویایی صادرات، اشتغالزایی، ارزآوری و همچنین افزایش درآمد کشاورزان را در واحد منجر خواهد شد.

بدون شک این گیاه دارویی پر فایده به رغم داشتن خواص دارویی فراوان، ارزش اقتصادی بالا، اشتغالزایی و ارزآوری بی بدیل متاسفانه در اذهان عمومی غریب است.

یک متخصص تغذیه در این زمینه می گوید: خواص دارویی گیاه گل گاوزبان می توان ضد درد، آرام بخش، تسکین دردهای عصبی، درمان بیماری های دستگاه گوارش و غیره باشد.

زهرا تکین فر به نحوه مصرف گل گاوزبان نیز اشاره کرد و افزود: دو قاشق غذا خوری گل گاوزبان خشک پنج دقیقه دم کرده و به مدت سه روز ( یک روز درمیان) مصرف شود.

وی ادامه داد: این گیاه به دلیل داشتن منیزیم از بیماری سرطان جلوگیری می کند.

این متخصص تغذیه گفت: ترکیبات شیمیایی موجود در گل‌ گاوزبان شامل ساپونین، موسیلاژ، رزین‌ ها، تانن ‌ها، کلسیم، پتاسیم و ویتامین C است.

وی افزود: گل ‌‌گاوزبان را به صورت تازه یا خشک، به شکل دم ‌کرده یا جوشانده می ‌توان مصرف کرد.

تکین فر یادآورشد: دم ‌کرده گل‌‌ گاوزبان برای درمان سرماخوردگی همراه با تب، تسکین سرفه، از بین بردن ورم حفره‌های بینی، گرفتگی صدا، تنگی نفس، درد گلو و درمان ناراحتی‌ های مجاری تنفسی بسیار مفید است.

راه اندازی صنایع مربوط به تولید و صادرات گل گاوزبان باعث اشتغال زایی و ارزآوری می شود

 

منبع: برگرفته از وبلاگ نصیر محله

بازدید:3,162بار , ارسال شده در : 21ام دی, 1393; ساعت : 6:00 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت