نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

آقادار

 یک ضرب المثل معروف گیلکی می گوید : هرجا درختی بسیار بزرگ وجود دارد ، همانجا زیارتگاه گیلکان است » درخت در محیط جنگلی وسبزگیلان فراوان است ، اما درختان بسیار بزرگ وکم یاب وبا ظاهر عجیب ، از یک سو بنا بر آنیمیسم ( جان گرایی ) رایج در گیلان قدیم واز سوی دیگر بنابر باورهای مذهبی پس از اسلام ، محترم ومقدس شده اند .این نوع درختان که پیر ، بزرگوار ،آقادار ومزار نامیده می شوند ، بیشتر مورد توجه واحترام زن ها هستند .
بیشتر این درختان آزاد دار وکیش ( شمشاد ) هستند تنه ی کشیده ی درخت آزاد وانبوهی شاخ وبرگ آن وسرسبزی همیشگی درختان کیش (شمشاد ) بیشتر مورد احترام اهالی است .
درختان مازو ( بلوط ) ، انار ، نارون ، افرا ، چنار وسرخ دارد نیز در حاشیه ونزدیک به بقاع متبرکه وجود دارند که گاه بر اثر کهن سالی وعظمت مورد احترام وتقدس قرار می گیرند درختچه های کیش با رشد بطئی خودگاه در پس قرن ها به درختانی قطور وبهت انگیز مبدل شده اند .
مثلاً قطر درختان کیش آقا سیدابراهیم در لاهیجان ۱۳۵ سانتی متر ف آقا سید علی در لیالمان لاهیجان ۱۵۲ سانتی متر ودو درخت کیش در آقا سید ابوانصار در مالفجان سیاهکل ۱۵۰ و۱۶۳ سانتی متر است دو درخت کهن سال نیز در ماسوله وجود دارد که از مدخل شهر توجه بیننده را جلب می کند .
درخت میرحمزه کنار چشمه ی آب معدنی که ثبت سازمان میراث فرهنگی است وآقاداری در محله ی خانه بر وبالای چشمه ی خانه بر که مورد احترام اهالی ماسوله است درختان صاعقه زده نیز گاهی مورد احترام اهالی روستا هستند .
نزدیک توچاه از توابع لشت نشاء درخت تنومندی است که بر اثر صاعقه آتش گرفته وقسمت اعظم آن نابوده شده است زنان برای آن احترام زیادی قائلند وبر تنه آن شمع روشن می کنند .
در مولمه ( شاه معلم ) بالای شهر تاریخی ماسوله ،کنار تخته سنگی که گفته می شود زیر آن معلمی دفن است ، درختی است که هر کس نذری داشته باشد میخی بر آن فرو می کند .برخی از اهالی چوب همان درخت را قطع کرده واز آن برای مرقد صندوق چوبی درست می کنند گاهی خود آقادار را می برند واز آن بقعه درس می کنند ، بقعه ی شب خسب لات در نزدیکی بقعه ی آقا سید ابراهیم از این دست است.

کاری از سرکار خانم : پوران حاجتی
گرداورنده و تنظیم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)

بازدید:3,059بار , ارسال شده در : 12ام خرداد, 1395; ساعت : 6:00 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت