در این غذای محلی استان گیلان میتوانیم به جای گوشت مرغ از گوشت اردک استفاده کنیم.
مواد اولیه:
پیاز متوسط: دو عدد
مرغ: یک عدد
شوید: ۲۵۰ گرم
گشنیز و جعفری خرد شده: دو قاشق سوپخوری
تخممرغ: سه عدد
آلوچه خشک: ۱۰۰ گرم
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
* ابتدا گوشت مرغ را با یک عدد پیاز که خلالی خرد کردهایم سرخ کرده و وقتی که پیاز طلایی شد سبزی خرد شده را نیز در تابه ریخته و با مواد تفت میدهیم.
* پس از این که سبزی کاملاً نرم شد، تخممرغها را در یک ظرف به حدی میزنیم تا سفیده و زرده با هم مخلوط و یک رنگ شوند.
* سپس تخممرغها را روی مواد در حال سرخ شدن ریخته و وقتی که تخممرغها کمی بسته شدند آلوچه خشک شسته را (بدون این که از قبل خیسانده باشیم) در مخلوط ریخته و با بقیه مواد سرخ میکنیم.
* پس از پنج دقیقه مواد را به همراه دو لیوان آب جوش در قابلمه ریخته و زمانی که مرغ پخته شد نمک، فلفل و زردچوبه را به غذا اضافه میکنیم.
نکتـه:
* همیشه تخممرغها را قبل از مصرف به صورت جداگانه در ظرفی شکسته، وقتی که از سلامت آنها مطمئن شدیم از آن استفاده میکنیم.
مجله آشپزی خانواده سبز – شماره ۸۸