انارآویج (انارویج یا اناربیج نیز می گویند)
مواد لازم:
مغز گردو سائیده شده ۳۰۰ گرم
تره، جعفری، گشنیز و نعناع خرد شده ۷۵۰ گرم
خالواش و چوچاق(سبزی محلی) خرد شده در صورت امکان کمی
رب انار یا آب انار یا آبغوره کمی
سیر۲ تا ۳ حبه
گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم
پیاز رنده شده یک عدد کوچک
نمک، فلفل، زردچوبه و گلپربه میزان لازم
روغن کمی
طرز تهیه:
مغز گردو را همانند فسنجان تفت داده و به مدت ۴الی ۵ ساعت میگذاریم با رب انار بجوشد تا روغن بدهد. سبزی را شسته و خرد میکنیم و با کمی روغن سرخ میکنیم و به خورشت اضافه میکنیم و میگذاریم کاملاً بپزد. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده مخلوط میکنیم و به آن نمک و ادویه جات را اضافه کرده و خوب ورز میدهیم. آنگاه گوشتها را با دست به شکل قلقلی بیرون میآوریم و در خورشت در حال جوش میریزیم. وقتی گوشت پخته شد خورشت حاضر است. غلظت این خورشت مانند فسنجان میباشد.
مخلفاتی که به همراه خوراک میل میکنند شامل: ترب، زیتون، پیاز، باقلا، فلفل سبز، سبزی خوردن و خیار می باشد. همچنین میتوانید آن را با ماهی شور و یا دودی نیز میل کنید که در اینصورت دیگر از خیار استفاده نکنید.
برگرفته از کتاب “کدبانوی گیلان” از انتشارات کدیور
تهیه و تنظیم : مهدی پور : وبلاگ نصیرمحله)