نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

قلعه شیندان

 

دژ و قلعه ی تاریخی شیندان بر فراز کوه شیندان در ارتفاع ۱۸۵۰ متری منطقه حیران و در مسیر جاده ی آستارا به اردبیل واقع شده است که در هنگام عبور از این مسیر کاملا قابل رویت می باشد. بنای قلعه سنگی بوده و با ملات ساروج ساخته شده است و قدمت آن به پیش از اسلام باز می گردد و به معنای محل نور است زیرا در آنجا اتشکده ای مهم بوده است.
گفته می شود زمانی محل اقامت و فرماندهی بابک خرم دین بوده و در سمت غربی قلعه قبرستان قدیمی (در بالای تپه در آنسوی تونل واقع در مسیر جاده آستارا – اردبیل) قرار دارد که قلعه شیندان مشرف بر آن است و درمقابل دید و تیر رس واقع شده. بنا به روایتی قسمتی از این قبرها متعلق به گبرها(گور قبیر) و قسمتی پا به غرب وسر به شرق دفن شده اند که از آثار قره قویونلو دردوره شاه اسماعیل صفوی می باشد و قبر عیسی خان و موسی خان مهرانی وچشمه معروف جن در آن قرار دارد.

از اتفاقات مهمی که در این قلعه روی داده خاطره تاریخی قیام حمزه خان تالش حاکم آستارا در عهد شاه عباس صفوی می باشد که ذوالفقار خان قارمانلو حاکم اردبیل مدت نه ماه آن قلعه را در محاصره داشت و حمزه خان با کشتی از راه آستارا به شیروان متواری گشت.

بنای قلعه،سنگی و با ساروج ساخته شده است که قراء حیران ونبین و مسیر جاده نمین – آستارا کاملا قابل رویت می باشد .

آثارتاریخی گیلان
گردآورنده افسانه امانی

بازدید:3,613بار , ارسال شده در : 10ام آبان, 1392; ساعت : 6:27 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • آبکنار جوان گفته: ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱

    سلام بر شما صبح بخیر با مطلب نامه به مدیر کل محترم محیط زیست استان در خدمتم. مدیر کل محترم که می تواند یک نمونه مسئول مردمی باشد خیلی زود پاسخ پیام را بدین شرح دادند:
    {پاسخ: درود بر شما دوست عزیز و صاحب قلم و وبلاگ نویس و تشکر از اینکه در وبلاگ وزینتان اینجانب را مورد لطف قرار دادید.
    بارها به آبکنار آمده ام و از نزدیک اوضاع را شاهد بوده ام. اخیرا برنامه هایی هم برای احیاء پاسگاه ماهروزه در دست اقدام داریم که انشاء الله به زودی اجرایی خواهد شد.
    یقین بدانید که دعوت شما بدون پاسخ نخواهد ماند و خدمت اهالی شریف خواهم رسید.}

    وبلاگ آبکنار جوان از طرف مردم خوب آبکنار از مدیر کل محترم حفاظت از محیط زیست گیلان تشکر می نماید و مقدم این عزیز بزرگوار را گرامی می دارد.
    از دوستان فرهیخته دعوت می گردد تا ضمن بازدید از وبلاگ ایشان ، نسبت به درخواست کمک برای نجات تالاب اقدام فرمایند.
    از شورای محترم و دهیار محترم آبکنار تقاضا می گردد در صورت موافقت با این موضوع ، دعوتنامه ای رسمی برای دعوت از مدیر کل محترم محیط زیست استان تهیه و برای ایشان ارسال نمایند.
    وبلاگ آبکنار جوان این دستاورد را مرهون تلاش همگانی دوستان دلسوز و فرهیخته آبکنار و وبلاگها و سایتهای منطقه مانند آبکنارما-آبکناری و… می داند.
    آقای سید موسی خاتمی – آقای شاکری-آقای شفیع زاده_کاس آقا – آقای مهرداد آبکناری- آقای مهندس طاهری – آقای جاوید پورهادی – آقای پیمان سیف زاد – آقای لوری _ آقای خادم پیر – آقای نادر وطنخواه – آقای فرزاد هخامنشی – آقای خوشحال – خانم قربان نژاد- خانم مومنی – خانم زینب خاتمی و دیگر عزیزانی که همت ورزیدند و با نگاهی مسئولانه گام در این راه نهادند کارشان قابل تقدیر است.
    برای نجات تالاب همه با هم و در کنار هم.

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت