در زمان قدیم مردم از بخاری های هیزمی استفاده می کردند بخاری های حلبی که محتوای سوخت آن را هیزم و شاخ و برگ های درختان تشکیل می داد. این بخاری با آن گرمای مطبوع و دلنشین خود یک مشکل اساسی داشت و این که با تمام شدن سوخت یکباره فضای اتاق سرد می شد، به همین خاطر صاحبان خانه مجبور بودند مرتب هیزم بخاری را که خیلی سریع سوخت آن تمام می شد، چک کنند، این مساله به هنگام خواب و در نیمه های شب سخت تر بود، چرا که پدر یا مادر خانه باید نیمه های شب چند بار از خواب بلند می شدند و هیزم داخل بخاری قرار می دادند. این بخاری ها در حال حاضر در برخی روستا های کشور مورد استفاده قرار می گیرد و منازل روستاییان را گرم می کند. اگر چه امروزه تهیه سوخت برای شوفاژ و شومینه وقتی را از مردم نمی گیرد و فقط کافی است با پرداخت صورت حساب قبض گاز و برق هزینه سوخت را تامین کرد، در آن زمان برای تهیه سوخت بخاری های هیزمی پدر خانه مجبور بود که قبل از شروع سرما چند روزی را در جنگل ها برای تهیه هیزم سپری کند و با خرد کردن آنها و قرار دادنشان در مکانی محفوظ، سوخت یک سال خود را تامین کند.
.
عکس : میلاد پور عزیزی
منبع:وبلاگ نصیر محله
گردآورنده: سایت کرکان بندرانزلی
ولی خداییش بخاری هیزمی (پج)یه چیز دیگه ای بود چه کیفی داشت از سرما دورش جمع میشدیم وتخمه میخوردیم.مدیر محترم سایت ممنون بخاطر یادآوری خاطرات شیرین
خانم مومنی با اینکه زندگی تو اون دوران بسیار ساده و بدور از هر تجملات بود ولی صمییت و صفای خاصی داشت ممنون از نظر شما
واقعا همینطوربود که شما گفتید .
چه حس خوبی را در ما زنده گردید ممنونم .
م – آبکناری عزیز ممنون و متشکرم که به سایت ما سر میزنید و نظر میدهید خوشحالم که خاطراتی را در شما دوستان زنده کردم 😀
عیب عمدشون بوی دودی بود که تمام لباسها بو می گرفت یادمه یکبار پدرم عصبانی شد و دفتر نقاشیم رو انداخت توش شاید از اونموقع دیگه از پج بدم اومد ولی الان که این مطلب رو خوندم برام جالب بود. ممنون از مطالب قشنگتون! در ضمن من خاک زیر پای پدرم هستم حتی اگه یه روز دفترم رو تو پج انداخته باشه!
با سلام وخسته نباشید من هم چند سالی هست که بخاری هیزمی با دست میسازم منتها بسیار شیک و زیبا . خالی از لطف نیست که سری به سایت من زده و در قسمت فروشگاه وسایلی را که ساخته ام تماشا و به دوستان خود معرفی نمایید با احترام محمود براتیان …. نشانی سایت من sayehsazan.ir
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .
اين مجموعه درساماندهي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ثبت گرديده است.
آدرس :استان گيلان -بندرانزلي-جاده آبکنار-روستاي"کرکان"بندرانزلي