نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

زادگاهم سوسف (سوسف یعنی به سوی درختان سیب)

اکبریم زآب و خاک پاک سوسف
عاشق شیدای سینه چاک سوسف
از لیاول گر چه دارم من نسب
لیک سوسفی باشم و نیکو لقب
اسم و رسم  و خلق خویم سوسفی است
آب و تاب و رنگ و بویم سوسفی است

بخش خورگام در شهرستان رودباردرچهل کیلومتری شهر رستم آباد قرار دارد. روستای سوسف قدیم از بلوک خورگام درطول ادوار گذشته با جاده ای پرپیچ وخم کوهستانی ۱۶۰۰ متر ازسطح دریا بالاتر و با آب وهوای مطبوع و معتدل وخنک چشم هر بیننده ای را می نوازد.
منظره های زیبا و دیدنی از جمله مازی، سنگ چاله، گرا زمین،بنده سر ، چاله زمین، چشمه های بزرگ و کوچک ، زردکند، زمینهای باغ بر که تو را با خود به رنگین ترین لحظه ها می برد و میرسی به ابتدای هر چه زیبائیهاست و تو گویی وارد بهشت شده ای.

در پایین روستای سوسف رودی پیچ درپیچ به نام تورنگ لات در دامن کوههای سرسبز که تاریخ پرتنش را پشت سر گذاشته و امروز به آرامی در دستان پر سخاوت تابستان آرامیده است.

کوهی سر به فلک کشیده به اسم باغ بر که درشمال روستای سوسف قرار دارد و سختی سنگها حکایت از مردمانی دارد که در این نواحی می زیسته اند و اینک آرام و صبور آن نوای کهن را سر می دهند. حیواناتی نظیر کبک آفتاب پرست، سوسمار، شغال و روباه در این کوه یافت می شوند.

و اما دامداران این آبادی از نیمه دوم اردیبهشت ماه هر سال دامهای خود را به محل سردسیر ییلاق تکسل می برند و نیمه دوم ماه شهریور دامهای خود را از تکسل به دامنه کوه و جنگل چنگش می آورند.
در پایین سوسف امام زاده یوسف (ع) از نوادگان امام موسی کاظم (ع) وجوددارد که در دوران گذشته به نام باباخور ملک شناخته میشده و مردمان این روستا حرمت و احترام غیر قابل وصف به این بقعه متبرک قائل هستند.
در شرق این آبادی دو چشمه وجود دارد به اسم پیلا (بزرگ) چشمه و کوچی (کوچک)چشمه که در قدیم مردم این روستا آب مصرفی خود را با کوزه، دیگ (قزان) برای خوردن و شستشو استفاده می کردند.
ازآثار قدیمی به جا مانده برج سنگی به ارتفاع حدود۴ متر و قطر۵/۲ متر که با چند پله به سمت بالای برج و گودی داخل آن برای دیده بانی در بالا (جنوب) روستای سوسف به اسم مازی (نقاره خانی) قرار دارد.

 

 

منبع: baresar-guilan.blogfa

بازدید:4,644بار , ارسال شده در : 7ام تیر, 1390; ساعت : 9:41 ق.ظ
تعداد نظرات : ۲
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • مریم گفته: ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۷

    با سلام و عرض خسته نباشید
    چه جالب!
    حتی اسم این روستا به گوشم نرسیده بود.
    موفق باشید

  • علي اكبري لياولي گفته: ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۷

    سلام دوست عزیز سایت پرمحتوای دارید ازمطالب خودم درسایت دیدم خوشحال شدم یه سری هم به مابزنید.(وبلاگ زادگاهم روستای سوسف ) سپاسگزارم

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت