به گزارش خبرگزاری فارس عباس شهدیکومله در جمع کشاورزان و کارشناسان استانهای برنجخیز کشور در مؤسسه تحقیقات برنج کشور در رشت، اظهار داشت: برنج پس از گندم دومین غذای مردم کشور محسوب میشود که وضعیت سختی را در زمینه کشت و کار و فرآیند برداشت دارد.
وی ادامه داد: با توجه به موقعیت حساس کشور وظیفه همه ماست که برای خودکفایی برنج تلاش کنیم و هر یک وظایف خود را به درستی انجام دهیم.
شهدیکومله با بیان اینکه مؤسسه تحقیقات برنج کشور ۵۰ عضو هیئت علمی و متخصص با سابقه کار بالای ۱۵ سال دارد، تصریح کرد: اعضای هیئت علمی مؤسسه برای آبادانی این مرز و بوم تلاش میکنند و متعهد هستند.
وی افزود: با توجه به شکنندگی تولید برنج در دنیا باید از تمام جنبهها مانند کیفیت، ذائقه، محدودیت زمانی، سطح زیرکشت و اهمیت غذایی شرایط را برای یافتههای جدید فراهم کنیم.
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج ایران گفت: با توجه به تغییرات آب و هوایی و کوچک شدن اراضی کشاورزی راهی جز خودکفایی در محصول برنج نداریم.
شهدیکومله اضافه کرد: کشور ما حدود ۶۰۰ تا ۸۲۰ هزار هکتار سطح زیرکشت دارد و با توجه به تغییرات آب و هوایی که در جهان موجود است، ایران نیز متاثر از آن است و به همین دلیل شاهد کاهش سطح زیرکشت در کشور خواهیم بود.
وی کاهش زیر کشت، افزایش جمعیت و امنیت غذایی را تهدیدی دانست که همه دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده و به همین دلیل تمام محققان این مؤسسه در تلاش هستند تا طبق این فاکتورها لاینهای جدید را معرفی کنند.
شهدیکومله بیان داشت: کمبود آب و افزایش دما معضلی است که تمام متخصصان و محققان بخش کشاورزی را مورد توجه قرار داده تا طبق نیاز کشور و مصرفکننده تحقیقات خود را برنامهریزی و اجرا کنند.
وی با بیان اینکه ایران، ۱۶ استان برنجخیز با وضعیت اقلیمی منحصر بهفرد مانند مناطق گرم، سرد، شوری آب و خاک دارد، خاطرنشان کرد: به همین منظور یافتههای تحقیقاتی در این مناطق بر اساس تولید برنج در دست اجراست.
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور اضافه کرد: محققان تمام تلاش خود را میکنند تا محصولی با کیفیت و ذائقه ایرانی و مقاوم به شوری، گرمی هوا، انواع بیماریها، کودپذیری و … به تولیدکنندگان معرفی کنند.
به گفته وی کشورهای موفق دنیا در زمینه ارقام بومی، اصلاح شده و ارقام هیبرید کار کردند و محققان مؤسسه تحقیقات برنج ایران نیز ارقام و لاینهایی را مناسب با خصوصیات استانهای کشور معرفی و شناسایی میکنند.
در این مراسم کشاورزان و کارشناسان با جدیدترین یافتههای تحقیقاتی برنج آشنا شده و مشکلات و معضلات شالیکاران نیز تحت بررسی قرار گرفته و راهکارهای حل این مشکلات به محققان ارائه شده است.
در مراسم روز ملی مزرعه، کارشناسان و کشاورزان از آزمایشگاههای کیفیت، گیاهپزشکی، شیمی و حاصلخیزی خاک مؤسسه تحقیقات برنج کشور بازدید کردند.
همچنین بازدیدکنندگان از مزارع مؤسسه تحقیقات برنج دیدن کردند و با خسارتهای ناشی از بلاست، روشهای مختلف آمادهسازی اراضی کشاورزی، روشهای چندنوع از کشت برنج و اثرات تغییر کیفیت آب بر نحوه کشت برنج آشنا شدند.
منبع : فارس نیوز