نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

مدیر بقعه امام زاده هاشم(ع) رشت، این بقعه را یکی از برجسته ترین قطب های گردشگری مذهبی گیلان توصیف کرد.

سید ناصر الدین حزنی در مصاحبه با خبرنگار شبستان از گیلان، اظهار کرد: هاشم بن‌ محمد بن عبدالله از نوادگان حضرت علی(ع) به امامزاده هاشم(ع) معروف است و به همراه یاران امام رضا (ع) به ایران آمد و پس از درگیری با نمایندگان حاکمان عباسی به کوه های البرز پناهنده شد.

مدیر بقعه امام زاده هاشم(ع) در ادامه خاطرنشان کرد: روستای امامزاده هاشم (ع)، مدفن این امام زاده بزرگوار از توابع بخش سنگر شهرستان رشت است که قدمتی چندصد ساله دارد و نام قدیم آن “عسکر سرا کمدم” بوده است و بعد از دفن امامزاده به مرور به نام وی تغییر یافته است.

حزنی با اشاره به جریان رود سفیدرود، بزرگترین رودخانه استان گیلان در ضلع شرقی روستای امامزاده هاشم (ع) و وجود پارک جنگلی سردار جنگل در ضلع جنوبی روستا، گفت: بقعه امام زاده هاشم(ع) رشت یکی از برجسته ترین قطب های گردشگری مذهبی گیلان است.

وی جنگل انبوه را مهمترین جاذبه طبیعی روستای امامزاده هاشم (ع) خواند و گفت: این جنگل زیبا با درختان بلند کاج، صنوبر و تبریزی در تمام فصول سال زیبایی خاصی به نمای بقعه امام زاده هاشم(ع) بخشیده است.

وی به بهره برداری از آزاد راه رشت، قزوین اشاره کرد و گفت: با توجه به واقع شدن امام زاده هاشم(ع) در مسیر ورود به گیلان، سهم این بقعه در گردشگری مذهبی استان دو چندان خواهد شد.

مدیر بقعه امام زاده هاشم(ع) موقعیت ویژه اقلیمی و جغرافیایی را در گردش پذیر بودن امام زاده هاشم(ع) موثر دانست و گفت: بنای اصلی بقعه شامل دو قسمت مسجد و صحن اصلی است که گنبدی روی هر قسمت قرار دارد.

وی در ادامه درخصوص امام زاده هاشم(ع) و پیشینه مقبره ایشان، با نامشخص خواندن تاریخ دقیق شهادت و ساخت بنای بقعه امامزاده هاشم (ع) افزود: در سال ۱۳۴۹ با تخریب بنای اطراف بقعه، بنای خشتی با گنبد تخم مرغی شکل مشاهده شد که قدمت آن به سال چهارم هجری قمری تخمین زده شد.

مدیر بقعه امام زاده هاشم(ع) با اشاره به اختصاص بخشی از درآمدهای ده سراوان برای تعمیر بقعه امام زاده هاشم(ع) از سوی ناصرالدین شاه در سال ۱۲۷۹، گفت: منوچهرخان،حاکم وقت رشت، بنای این امامزاده را با اجرای پروژه های تعمیری بسیار، تغییر اساسی داد.

حزنی با بیان اینکه بقعه امام زاده هاشم(ع) در جریان جنگ جهانی اول آسیب فراوان دید و در سال ۱۳۵۲ دوباره به شیوه معماری اسلامی مرمت شد، اعلام کرد: این بقعه برای آخرین بار در زلزله سال ۱۳۶۹رودبار دچار صدمات جدی شد.

وی با اشاره به بازسازی گسترده بقعه امامزاده هاشم (ع) از سال ۱۳۷۲ تاکنون، اظهار داشت: اوقاف احداث ساختمان هایی مانند زائرسرا، حمام، هتل و بازار را در محیط بقعه آغاز کرده است.

مدیر بقعه امام زاده هاشم(ع) اضافه کرد: بقعه امام زاده هاشم(ع) امکاناتی مانند بازارچه با استعداد ۵۲ مغازه، مسجد، پارکینگ سه هزار متری، کتابخانه، مجموعه اداری و درمانگاه دارد که وسعت این مجموعه پنج هزار و ۸۵۶ متر مربع است.

وی با اشاره به بازدید بیش از پنج هزار نفر در ایام نوروز از بقعه امام زاده هاشم(ع) رشت گفت: امکانات رفاهی بقعه بسیار محدود است.

حزنی تعداد زائرسراهای بقعه امام زاده هاشم(ع) را هشت باب اعلام کرد و افزود: این تعداد محدود پاسخگوی زائران گسترده این منطقه برجسته گردشگری مذهبی نیست.

وی ابراز امیدواری کرد: با بهره برداری از هتل امام زاده هاشم(ع) در سال آینده، ۳۲ سوئیت برای پذیرایی از زائران به کارگرفته می شود.

مدیر بقعه امام زاده هاشم(ع) در پایان تصریح کرد: مردم روستای امامزاده هاشم (ع) اعیاد مذهبی و سوگواری های اهل بیت (ع) را به گونه ای خاص در بارگاه امامزاده برگزار می کنند و مراسم تحویل سال نو در این بقعه به شکل بومی و ویژه برگزار می شود.

گفتنی است، گیلان ۹۴۱ بقعه متبرکه دارد و امامزاده هاشم(ع) از جمله بقاع پردرآمد استان است.

 

منبع: گیلان نیوز

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • milad گفته: ۲۲:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۸

    سلام خسته نباشی.یکی از بهترین سایت های هستش که من دیدم در مورد گیلان اینقدر خوب مطلب داره.موفق باشی(پاینده باد گیلان و گیلانی)

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت