ضرب المثلی هست که میگوید : نوع غذای هر شخص، تعیین کننده شخصیت اوست، اما تنها آنچه میخورید اهمیت ندارد بلکه چگونه غذا خوردن نیز نقش مهمی در بهبود گوارش ایفا میکند.
بودن در تاریکی موجب میشود که کمتر در مقابل خوردن مقاومت نشان داده و به خیال خود “دیده نشویم”!
میز کار، اتوموبیل، کاناپه و حتی تختخواب تنها چند نمونه انگشت شمار از مکانهایی هستند که هنگام پر بودن برنامه کار و زندگی یا تنها از روی عادت و تنبلی، برای غذا خوردن مورد استفاده قرار میگیرند. اماترجیح دادن هریک از این مکانها به میز غذا خوری میتواند در رژیم غذایی شما تاثیری منفی گذاشته و تصمیم نادرستی محسوب شود زیرا مکانهایی که برای غذا خوردن انتخاب میکنیم، یکسان آفریده نشده اند. باید بدانید که بسیاری از روشهای غذا خوردن میتواند به سوء هاضمه و اضافه وزن منجر شود و ما در اینجا به بدترین آنها اشاره کرده ایم.
● آشپزخانه:
با وجود اینکه آشپزخانه بهترین جا برای ذخیره و تدارک غذاست، اما برای غذا خوردن مکانی وحشتناک است. خوردن مواد غذایی در حالی که جلوی یخچال یا کنار اجاق گاز ایستاده ایم و در حین انتخاب یا تهیه غذا چیزی میخوریم، بدون توجه و برنامه ریزی مقدار زیادی کالری مصرف میکنیم. حتی ایستادن در کنار سطل آشغال هم میتواند به خرده خوری منجر شود. به گفته کارشناسان مادرانی هستند که هنگام دور ریخن محتوای ظروف در سطل زباله، به خاطر صرفه جویی یا اینکه تصور میکنند “حیف است” بسیاری از مواد غذایی باقیمانده در ظروف فرزندان خود را میخورند.
● در محل کار:
خوراکیهای موجود در محل کار معمولا از نوع پر کالری و شیرین هستند. یا مقداری بیسکوییت و شیرینی همراه با چای سرو میشود یا همه کم و بیش از این نوع خوراکیها همراه دارند. مراقب باشید که این تنقلات مجانی، بدون کالری نیستند. یک دونات یا پیراشکی ۲۰۰ کالری و یک مشت پر از بادام زمینی ۱۱۷ کالری دارد که برای سوزاندن آن به ۱۳ تا ۱۵ دقیقه دویدن بر روی تردمیل نیاز است! هرچه محل نشستن ما به خوراکیهای مجانی ارایه شده در محل کار بیشتر باشد، مقدار کالری بیشتری هم دریافت خواهیم کرد زیرا بدون اندکی تفکر و زحمت از جا برخاستن، میتوانیم یک شکلات برداریم و نوش جان کنیم.
● با شتاب و فوری:
با عجله غذا خوردن ممکن است کمک کند که به موقع در جلسه حاضر شوید، اما اگر این روش به صورت عادت در بیاید، تعدادی اثر منفی نیز دربر خواهد داشت. در یک تحقیق، از شرکت کنندگان خواسته شد که یک بشقاب پر پاستا را به سرعت بخورند. این افراد در مدت ۹ دقیقه ۶۴۶ کالری وارد بدن خود کردند.
افرادی که قرار بود این مقدار پاستا را کند و با حوصله صرف کنند، در مد ۲۹ دقیقه ۵۷۹ کالری مصرف کردند- ۶۷ کالری کمتر در مقابل ۲۰ دقیقه طولانی غذا خوردن. هنگامی که سریع غذا میخوریم، فرمان سیری مدتی پس از انباشته شدن معده از غذا به مغز میرسد و این، موجب پرخوری میشود. از طرفی این کار مشکلات متعدد گوارشی نیز درپی خواهد داشت.
● غذا خوردن در تاریکی:
تحقیق نشان میدهد افرادی که مستعد افراط در خوردن هستند، بیش از هرچیز به خوردن در فضای نیمه تاریک علاقه دارند. بودن در تاریکی موجب میشود که کمتر در مقابل خوردن مقاومت نشان داده و به خیال خود “دیده نشویم”! امکان اینکه این افراد نیمه های شب به سراغ یخچال رفته و یک تکه کیک بخورند بسیار بیشتر از آن است که همین کیک را در نور روز میل کنند.
▪ خوردن در مقابل صفحه نمایش، بدون فکر انجام میشود و یکی از عوامل اصلی ایجاد چاقی مفرط است.
● کم جویدن غذا:
از دوران قدیم تا امروز که تحقیقاتی وسیع در این زمینه انجام شده است، بر خوب جویدن غذا تاکید شده است. اینکار چند حسن بزرگ دارد: به هضم راحتتر غذا کمک کرده، از ایجاد گاز معده، نفخ شکم و سوزش معده جلوگیری میکند. خوردن آهسته و آگاهانه غذا موجب میشود که از طعم غذا بیشتر لذت ببریم.
هنگامی که تکه های بزرگ غذا را فرو میدهیم، خرد شدن و تجزیه مواد غذایی بسیار مشکل میشود در حالی که جویدن کافی، سطح تماس مواد غذایی با آنزیمها و شیره معده را افزایش میدهد. اما جویدن کافی چقدر است؟ غذا بسته به اینکه تا چه حد نرم یا سخت باشد، باید حدود ۲۵ مرتبه یا به حدی جویده شود که تقریبا به خمیر تبدیل شود.
● در رستوران:
خوردن در رستوران، کیف پول شما را لاغر و دور کمرتان را چاق میکند. یک تحقیق گسترده، رابطه مستقیم میان غذا خوردن مکرر در رستوران با میزان بالای چاقی مفرط، چربیهای انباشته در بدن و افزایش شاخص حجم بدن را به اثبات رسانده است. زنانی که در هفته بین ۶ تا ۱۳ مرتبه در رستوران غذا میخورند، هر روز به طور متوسط ۲۹۰ کالری اضافه مصرف میکنند. با خوردن غذای خانگی کمتر کالری مصرف کرده و پول کمتری را به باد دهید.
● در مقابل صفحه نمایش:
این صفحه چه تلویزیون باشد چه مانیتور کامپیوتر، خوردن غذا یا خوراکیهای تفریحی در مقابل آن کار درستی نیست. خوردن در مقابل صفحه نمایش، بدون فکر انجام میشود و یکی از عوامل اصلی ایجاد چاقی مفرط به خصوص در کودکان و نوجوانان است.
روش اصلی کنترل غذا خوردن، دور بودن از عواملی است که حواس را از خوردن پرت میکند. شما چه در مقابل تلویزیون غذا بخورید یا پشت تلفن، در حال مطالعه و یا سر میز کار، همه به یک نتیجه منتهی خواهند شد: شما بر روی فعالیتی غیر از خوردن متمرکز شده اید و طعم و بافت غذا را حس نمیکنید. بهترین و ساده ترین راه، چیدن یک سفره ساده بر سر میز غذاخوری، نشستن و غذا خوردن است.
parsiteb.com