نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

جنگل های انبوه و متراکم استان گیلان در کنار مزارع برنج از مهم ترین منابع تامین مصالح ساختمانی منطقه می باشند. گیاه نی یا گالی (نوعی الیاف گیاهی که برای پوشش سقف خانه های روستایی به کار می رود.) و ساقه های برنج عناصر اصلی تشکیل دهنده پوشش سقف ها هستند.

سقف خانه های گالی پوش که به علت شدت و تداوم بارندگی همیشه به صورت دو یا چهار شیبه ساخته می شدند. در پاره ای از نقاط استفاده از تخته های پهن نیز برای پوشش سقف و جلوگیری از نفوذ باران مرسوم بوده  است. سقف شیب دار بر روی سازه ای چوبی داشت. فاصله کم ستون ها از یکدیگر و استفاده از سازه چوبی به صورت تیر و ستون تناسبات ویژه ای به معماری می بخشید که در نما و پلان به خوبی خود را آشکار می کرد. اشکال ساده سقف شیبدار از به وجود آمدن کنج های برف گیر جلوگیری کرده و مانع نفوذ آب حاصل از ذوب برف به داخل بنا می شد. بعلاوه برای جلوگیری از نفوذ باران به داخل ساختمان توسط باد معمولا سقف شیب دار تا نزدیکی کف زمین در یک یا دو جناح ساختمان که رو به باد قرار داشت، ادامه می یافت و معمولا پنجره ای از این دو جناح باز نمی شد. فضای خالی بین بدنه اصلی بنا و امتداد سقف که “فاکون” گفته می شد؛ محل مناسبی برای انبار نمودن و یا پخت غذا بود.

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • سرور گفته: ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۲۷

    سلام من پوراشرف دانشجوی معماری هستم و برای اولین بار به سایت شما مراجعه کردم.مطالب مفیدی بود اما به نظرم بهتره که به شاخه های مرتبط با این رشته بیشتر بررسی بشه.به هر حال متشکرم

  • hejazi گفته: ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۹

    ???salam emkanesh hast ke shmare tamas modiriyat ra dashte bashim

    • مدیر سایت گفته: ۲۳:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۹

      با سلام
      از طریق ایمیل پاسخگوی خوانندگان محترم هستم

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت