بندر انزلی _ خبرنگار همشهری: کمتر کسی از مردم بندرانزلی است که از رونق صنعت پرورش کرم ابریشم در روستای ۵۰۰ نفری «تربه بر» در آبکنار خبر نداشته باشد. در حالی که در سایر نقاط کشور، شاید بسیاری، حتی اسم این روستا را تا حال نشنیده و مطلبی درباره آن نخوانده باشند. حقیقت این است که «تربه بر» سرزمینی فوق العاده مستعد برای نوغان داری است اما عواملی چند سبب شده است که جوانان روستا، از پرداختن به حرفه بزرگان خود رویگردان شوند و اعتبار دیرین این صنعت در تربه بر در آستانه فراموشی قرار گیرد.
فرهاد ملک زاده رئیس شورای اسلامی روستای تربه بر می گوید: آب و هوا و شرایط کشاورزی، از دیرباز زمینه مناسب برای پروش کرم ابریشم در این روستا بوده است و ابریشم «تربه بر» ، از مرغوبیتی خاص برخوردار است و همه اهالی آبکنار و دیگر ساکنان شهرستان بندرانزلی به این امر وقوف دارند اما بحران از دست رفتن این اعتبار، در راه است.
مدتها است به لحاظ شرایط نامناسب و سختی کار، و اینکه از دست اندرکاران این صنعت پشتیبانی کافی نمی شود، جوانان شور و شوقی به پیگیری حرفه آباء و اجدادی خود نشان نمی دهند و اگر وضع بدین منوال پیش برود، باید با افسوس، زوال نوغان داری در تربه بر را به نظاره بنشینم.
ملک زاده می افزاید: کشاورزان در خصوص شالیکاری نیز مشکلاتی دارند. اگر درخواست وام کنند؛ زمان بازپرداخت آن هنگامی است که محصول برنج در پائین نرخ خود قرار دارد و شالیکار ناگزیر است دسترنج خود را برای پرداخت بدهی، با ارزانترین قیمت به فروش برساند. آنان انتظار دارند مسئولان امر حداقل زمان بازپرداخت وام را به فصل رونق بازار برنج موکول کنند.
منبع: روزنامه همشهری