نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

بنای تاریخی شهرداری انزلی که زمان ساخت آن به سال ۱۳۰۰ باز می گردد شاید قدیمی ترین ساختمان شهرداری در کشور باشد.

به استناد تاریخ ، سابقه شهرداری یا به قول قدیمی ها، بلدیه در انزلی به سال ۱۲۷۶ باز می گردد ولی بنای شهرداری مربوط به سال ۱۳۰۰ ( دوره پهلوی اول ) است .
این ساختمان تاریخی دو طبقه در باغ کوچک و زیبایی با درختان کهنسال و زیبای ماگنولیا ، کاج ، سرو ، بید مجنون در مجاورت بنای کوچک و خوش ساخت ساختمان موزیک ( حافظیه ) و مشرف به اسکله و بلوار بندرانزلی قرار دارد.

به گفته کارشناسان میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی  گیلان ساختمان شهرداری انزلی که با توجه به قدمت آن جزء بناهای تاریخی این شهرستان محسوب می شود ، نیاز به ترمیم و حفاظت دارد. 
بنای شهرداری انزلی سال ۱۳۵۶ به شماره ۱۵۱۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و سال ۱۳۸۱ نیز حریم آن مصوب شد . 
این بدان معنا است که ساختمانهای اطراف این بنا باید مقررات میراث فرهنگی را رعایت کنند و بناهای ناهمگون با این بنای تاریخی باید پس از طی عمر مفید تخریب و آزادسازی و به فضای سبز تبدیل شود. 
با توجه به اهمیت دوگانه این اثر از جهت ارزش تاریخی و همچنین نماد زیباسازی باید نسبت به ترمیم و حفاظت از آن اهتمام ویژه ای از سوی سازمان میراث فرهنگی گیلان و شهرداری انزلی صورت بگیرد . 
 
ترمیم و حفاظت از بنای تاریخی شهرداری انزلی از دو جهت حائز اهمیت است نخست این که از آثار تاریخی به ثبت رسیده کشورمان است و دیگر این که به عنوان ساختمان شهرداری آن هم قدیمی ترین ساختمان شهرداری در کشور نمادی از توجه به مسائل شهری و زیباسازی شهر است .

 با این همه اگر همت ملی و استانی برای حفاظت از آثار و بناهای تاریخی وجود نداشته باشد نمی توان انتظار حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی را داشت .

 

خبرنگار: گیتی بابایی

منبع:وبلاگ  اخبار انزلی

بازدید:6,612بار , ارسال شده در : 8ام آبان, 1389; ساعت : 6:02 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • سیروس گفته: ۲۲:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۳۰

    سلام ای کاش در مورد ساحل زیبای انزلی هم که توسط عده ای فرصت طلب تصرف شده و دیگران را از نعمت استفاده از ساحل با نصب تکه تابلو( منطقه خصوصی وارد نشوید) محروم کرده اند نیز مینوشتید . مسئولین شهرمان حتی مدیریت و جسارت دهداری امیر بکنده را هم ندارند که ساحل متروکه آنجارا پذیرای هزاران مسافر راه دور و نزدیک کرده اند وزیبایی دریارا تقدیم همشهریان و هم وطنان نموده اند . من امروز به اتفاق همسرم از ساحل قو در غازیایان از طریق ساحل در یا با عبور از موانع ایجاد شده توسط مالکین زمینهای مجاور دریا تا موج شکن جدیدالاحداث رفتیم و چه لذتی بردیم و یادی از ایام قبل نمودیم که ساحل دریا تا رودخانه طالب آباد برای استفاده عموم آماده بود . و کسی جرئت تصرف انفال عمومی را بخود نمیداد . راستی شهداری خبر دارد که مترو پل سهمانی تمام ماسه های ساحل فروخته است ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟خدایا از اینکه مسئولین هوشیار و لایقی نصیب شهرمان کرده ای ترا شکر میگوئیم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت